A&S | Apartment

Interior Retrofit

2019

Singapore

One of the early works done on personal basis to assist newly-wed friends on their resale HDB apartment located at Serangoon North.

The couple has simple lifestyle with little belongings. They preferred minimlist style with light pastel palette - blue and green as accent colours under the guidance of Fengshui. The main design concept aims to create continuous flow of circulation, ventilation and visibility between the living-dining and kitchen spaces. The apartment becomes more spacious and allows flexible use in future. Cabinetry design is done with consideration for child safety with no sharp corners and protruding handles along circulation routes.

Design process was engaged with owner intensively to work within tight budget and to cater to the difference of height between the couple.