Interiors

Residential

Office & Institutions

Milestone Projects with ACG Design Studio (Ang Cheng Guan Construction Pte Ltd)

SCHOOL HALL | Renovation / A&A, 2019-2020
DESCRIPTION

The team won the tender project - given design brief to tidy up and conceal electrical components and to give a face lift to the school hall with new mural art to replace the old.

The existing site conditions posed various challenges to integrate all the existing components such as the large posters, air condition units, fans and electrical trunking. A bold decision was made to build up a 8m high wall partition for the front elevation to make a large artwork feature. Other partitions had to work around the existing air-condition units and signages. Due to budget constraints, we creatively “choreographed” the digital artwork with the rest of the wall painting and die-cut stickers to achieve a seamless and "continuous" landscape effect throughout the hall.

 

We transformed the typical hard-scape of the school hall into a greener and "softer" landscape that embraces the central hall where most students assemble and enjoy their activities - to be one with nature.

 
 
Photograph by Juliana Chan (author).
 
[Copyrights: ACG Design Studio | ACG Construction Pte Ltd]
BOON LAY SECONDARY SCHOOL LIBRARY | Renovation / A&A, 2019
DESCRIPTION
The team won the tender for this design and build project to renovate the existing library to make it more modern, lively and engaging for the students .
 
Most of the works involved cabinetry design and assisted in choice of colours and materials with the other suppliers to achieve coherent design theme. The design brief given was to create pockets of spaces to double up the library as a collaborative discussion and workshop area. The existing layout that was packed with bookshelves and tables no longer serve as conducive and engaging environment for interactive learning.
 
The team worked closely with the school to enhance the design while keeping budget in check. Bookshelves are integrated with "cubby" reading spaces, while curved cabinetry complements the shelving design to soften the interior. Where possible, cabinetry are installed with wheels to allow flexible configurations to suit various events. A mini amphi-theatre serves as a multi-purpose space for students to do reading, performance as well as for teachers to do screening during workshops and tutorials.
 
Photograph by Juliana Chan (author).
 
[Copyrights: ACG Design Studio | ACG Construction Pte Ltd]
ACG DESIGN STUDIO OFFICES 1 & 2 | Renovation / A&A of Office Units, 2019
DESCRIPTION
Renovations to 2 of the existing office units in Guthrie House to house various departments with conducive spaces for meetings, lounge and pantry.
Office 1 was completed in March 2019, and Office 2 was completed in August 2019.
 
Photograph by Juliana Chan (author).
 
[Copyrights: ACG Design Studio | ACG Construction Pte Ltd]